slik tar du vare på dine westerbergs-produkter på beste måte

Her har vi samlet tips om hvordan du skal gjøre det og hvilke produkter Westerbergs tilbyr for rengjøring og vedlikehold. Raskt, enkelt og effektivt, og du forlenger levetiden til produktet.

spabad

Rengjøring og vedlikehold av et spabad medfører litt spesielle krav, blant annet på grunn av at vanntemperaturen er høy og at vannet filtreres og brukes om igjen flere ganger. Doseringen er enkel med kjemikalietabletter før og etter bad. Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom. Riktig pH-verdi er viktig for at kjemikaliene skal fungere. Én gang i uken bør du vaske filteret. Og to til fire ganger per år bør du bytte ut alt vannet i spabadet, hvis du bader én til tre ganger i uken. Dusj før hvert bad. 

Du kjøper enkelt våre spakjemikalier og rengjøringsprodukter hos våre forhandlere

Se hele vår bruksanvisning for spabad

massasjebadekar og badekar

Våre massasjebadekar er laget av slitesterk sanitærakryl, som er enkel å holde ren og reparere. I det daglige rengjør du karet med vanlig rengjøringsmiddel uten slipeeffekt. Westerbergs Cleansing Cream fungerer utmerket til dette formålet. Med Westerbergs reparasjonssett reparerer du enkelt akrylbadekaret hvis det har oppstått noen skader. Du forlenger enkelt levetiden til boblebadekaret ved å rengjøre det ofte. Alle systemene våre er selvdrenerende. Rør og slanger tømmes automatisk etter hver bruk. Fire til seks ganger per år må det rengjøres grundig med Pipecleaner, slik at eventuelle avleiringer og rester forsvinner ut av rørsystemet.

Du kjøper enkelt våre rengjøringsprodukter hos våre forhandlere

Se hele vår bruksanvisning for rengjøring av massasjebadekar

baderomsmøbler

For at møbelet skal holde lenge, er det viktig at du tar vare på det. Møblene våre er produsert i materialer som gir god fuktbestandighet, men de må likevel ikke utsettes for vann unødig. Du må alltid tørke bort vann som har havnet på møbelet. Rengjøring av Westerbergs møbler gjøres enklest med en fuktig klut. Du kan eventuelt bruke litt vanlig, miljøvennlig rengjøringsmiddel. Du bør unngå å bruke rengjøringsmidler og produkter som inneholder slipemidler, syrer, ammoniakk, aceton eller andre kjemikalier (for eksempel skurepulver, hårspray, hårfarge, blekemiddel, hårfjerningsmiddel, neglelakkfjerner og lignende). Hvis noe av dette havner på møbelet, bør det umiddelbart fjernes for å unngå skader. Ikke bruk skarpt verktøy i nærheten av møbelet da du kan skade møbelets overflate.

porselensservant

Bruk en fuktig klut, eventuelt med litt rengjøringsmiddel, til daglig rengjøring. Unngå stålull og sterke rengjøringsmidler. Eddik- og vinsyre fjerner misfarging. Servanten må ikke utsettes for store temperaturendringer.

glasservant

Servanten rengjøres med rengjøringsmiddel for glass. For å motvirke kalkdannelse kan servanten med fordel behandles med glassimpregnering, for eksempel Clean & Shine impregnator. Ikke bruk gjenstander eller midler med slipende effekt da det kan skade overflaten over tid. Vær også forsiktig med undersiden av servanten slik at du ikke skader den lakkerte overflaten som gir servanten farge.  Skader på undersiden kan bli synlige gjennom glasset. Vær oppmerksom på hvordan du setter fra deg servanten ved håndtering før montering. Brukt mykt underlag for å unngå skader. Ikke utsett servanten for kraftige slag og støt, spesielt ikke mot hjørner. Slag mot hjørner kan også skape spenninger i glasset som fører til at servanten sprekker en stund etter slaget. Servanten må ikke utsettes for store og raske temperatursvingninger. Servanten må ikke utsettes for vann som er varmere enn 60 °C.

benkeplater av massiv eik

Massiv eik er et naturmateriale som må vedlikeholdes for at det skal beholde utseendet og motstandskraften. En godt vedlikeholdt benkeplate aldres vakkert. Ved produksjon blir benkeplaten behandlet med Danish Oil, en olje som er produsert av tungolje. Oljen beskytter mot fukt og smuss, men den må oppfriskes en gang i året og når overflaten virker tørr. Da behandler du benkeplaten med Danish Oil eller annen olje for tremøbler (kan kjøpes i bygghandel). Følg anbefalingene for den oljen du velger. Bruk en myk slipekloss ved behov. Vann som havner på benkeplaten, må tørkes bort umiddelbart. Du må ikke bruke sterke rengjøringsmidler. Hvis du får en flekk eller et merke i benkeplaten, kan du slipe den ned og behandle den med olje. 

benkeplater av Silestone

Silestone er et steinmateriale som består av 94 % kvarts. Det gjør benkeplaten hard og solid. Benkeplaten er helt homogen uten skjøter. Silestone er en ikke-porøs overflate noe som gjør at den tåler flekker fra olje, sminke og mange andre hverdagsprodukter. Benkeplaten må likevel ikke utsettes for aceton da det kan gi flekker. Legg ikke varme saker som platt- eller krølltang direkte på overflaten, da høy temperatur kan skade overflaten.

Bruk et mildt rengjøringsmiddel til daglig rengjøring. Ikke bruk svamper eller midler med slipende effekt. Ikke bruk sterke kjemikalier, blekemidler, klorbaserte produkter og lignende.Benkeplaten har en matt overflate med lett tekstur som gir en myk følelse. Benkeplaten skal ikke poleres. Benkeplaten må ikke utsettes for slag som kan føre til at det slås av stykker av den.

dusj

For å gjøre rengjøringen av dusjdører og dusjvegger lettere, har dusjene store, slette overflater og profiler uten dype innskjæringer. Med Clear Clean System forsegler du glassflaten i dusjen for lettere rengjøring. En annen måte å unngå kalkavleiringer på dusjveggenes innsider på, er å tørke av dem med en gummiskrape eller klut etter hver bruk. Bruk aldri slipende rengjøringsmidler på dusjdørene/dusjveggene.

Se vedlikeholdsråd

 

Sikkerhetsdatablad til Westerbergs rengjøringsprodukter